Vakantiehuis  Villa les Seuils Goudargues

Zuid-Frankrijk, Gard, Languedoc-Roussillon, West Provence
 

Omgeving   >Beschikbaarheid  >Huurprijzen

Kunst: 

Het gebied heeft een grote aantrekkingskracht op kunstenaars. Je kunt ze vinden in bijna elk plaatsje en op vele markten. Het mooie warme licht in deze streek nodigt uit om te schilderen en te beeldhouwen. De meeste galeries zijn te bezoeken en er zijn regelmatig exposities. In de grotere steden vind u musea. Bezoek Cornillon eens waar Michel Montigné, Françoise Tardif en Leo de Schepper wonen en werken bij hun ateliers. De zomerexposities lopen van begin juli tot half augustus. Goudargues zelf heeft in de oude kapel bij de Romaanse wasplaats haar expositieruimte waar u zo in kunt lopen.

Cultureel: Zie ook pagina Links

Historische steden als Uzès (met zijn beroemde zaterdagmarkt), Orange (theater), Nimes (arena), Avignon (Palais des Papes, Pont Benezet,) maar ook Arles (van Gogh ) en Remoulins (Pont du Gard) kunt u bezichtigen.

Bekendst is het culturele festival in Avignon. Duurt ongeveer 3 weken in de maand juli en speelt zich voor een deel op straat af. Avignon en Orange bieden het hele jaar door tal van leuke zaken. Van exposities tot kunstmarkten op straat en van toneelspel tot opera’s in het Palais des Papes of het romaanse amfitheater in Orange.

De Middellandse zee ligt op 1½ uur rijden. 

Voor de echte levensgenieters zijn er in Goudargues en de omliggende dorpen restaurants met mooie achtertuinen, cafés en terrasjes. De gemoedelijke Provençaalse sfeer en de lekkere streekgerechten zijn overal te proeven en te genieten. Een avondwandeling in ons dorp langs de uitgelichte oude gebouwen en de verlichte terrasjes, de geur insnuivend van de lekkerste gerechten geeft op zich al een ultiem vakantiegevoel. 

Meer foto's

Enkele restaurants: L’Ecluse, Chez Marian, Nat & Lau, Grain de Soleil, Plan d’eau, Pizzeria la Cantonade, Le Commerce, La Galantine. Ook bij Café de Source kan door de week een prima 4 gangen lunch worden gebruikt voor 13 euro.

U kunt zelf ook op wijntocht gaan in de pittoreske plaatsjes: Saint Andre de Roquepertuis, Cornillon, Saint Laurent de Carnols, Saint Michel d’Euzet, Saint Gervais. In de villa vindt u de regionale informatiemap. Deze bevat tal van leuke adressen.

Wijndomeinen:

Zoals, Domaine Challias en domaine Sant Nabor bij Cornillon, Domaine Clavel in St. Gervais, Château des Boussargues te Sabran, Domaine de Belle Feuille te Venejan, Maison Rivier Chusclan, Château de Bastet Sabran (A7).

Wijnfeesten:

De wijnoogst vindt plaats van eind september tot en met oktober. Rond de tijd dat de wijn haar eerste gisting heeft gehad beginnen er in de wijndorpjes oogstfeesten ”Fête du vin” opgeluisterd met regionale gerechten en gewoontes. Eind november kunt u deelnemen aan tal van open-wijnhuis-festiviteiten. De Côtes du Rhône primeur is dan te proeven. Tevens vinden er wijn rally’s plaats waarbij u over mooie wegen lang vele wijnkelders uw route maakt. Actuele info bij de VVV en de cave’s die mee doen.