Vakantiehuis  Villa les Seuils Goudargues

Zuid-Frankrijk, Gard, Languedoc-Roussillon, West Provence
 

Goudargues  >Beschikbaarheid  >Huurprijzen

Goudargues is ook bereikbaar per bus (Avignon) en per vliegtuig (Montpellier of Marseille).

Het centrum van Goudargues bevindt zich op 900 meter afstand van de villa. Het dorp wordt ook wel het ”Venetië van de Gard” genoemd.

Bezoekers zullen ontspannen genieten in de schaduw van de 300 jaar oude platanen, dwalend door de vredige steegjes langs het water, de kerk en poort, zichzelf opfrissend bij de bron of bij de bronzen kikker van de dorpswasplaats. Er zijn diverse wandelingen en fietsroutes voor hen die van sport en natuur houden. Goudargues kent een actief dorpsleven. Bezoekers kunnen rondslenteren of op koopjes jagen op de vlooienmarkt die regelmatig op het dorpsplein wordt gehouden. Leuk zijn ook de plaatselijke producten die je op de ambachtelijke markten kunt vinden, start meestal tijdens het Hemelvaart weekeinde. Vanzelfsprekend kunt u in Goudargues terecht voor al uw boodschappen, restaurantjes, terrasjes, arts, tandarts en postzaken. Er is een geldautomaat. Aan het begin van het dorp zit de VVV (Maison de Val de Cèze).

Historie: In het jaar 800, na de Romeinse bezetting, is een Benedictijns klooster gesticht nabij de brug van Gordanicus. In de 12e eeuw ontstond het dorp eromheen, en bouwde men de kerk en de wasplaats rond de bron. U kunt deze nu nog bewonderen.

Vanaf het terras van heeft u een panoramisch uitzicht over de “Val de Cèze” met de dorpjes La Bastide en Cornillon op de achtergrond. Bagnols sur Ceze ligt op 15 autominuten. Les Seuils ligt op 40 minuten rijden per van de klassieke steden Orange, Avignon en Uzes, en op anderhalf uur rijden van de Middellandse zee. U bevindt zich hier in de streek Gard, tussen pittoreske wijndorpjes. In de vallei en op de heuvels wordt de Côtes du Rhône verbouwd (en rijkelijk geschonken). De villa grenst aan het heuvelachtige bos van Goudargues, waar u kunt wandelen en de uitzichten bewonderen. Het landschap is glooiend en oogt liefelijk. De bewoners zijn vriendelijk, de streek ademt een gemoedelijke sfeervolle rust uit. De maanden juli en augustus zijn zeer zonrijk en gezellig druk door vakantiegangers. In juni en september is het weer meestal lekker zacht en mild, het is dan minder druk. Mei en oktober bieden meer rust en verrassend goed weer in vergelijking met Nederland. Vaak kan men dan al en nog zwemmen in ons privé-zwembad. Februari en november zijn bij uitstek de maanden waarin de natuur haar mooie kleuren laat zien die u als een schilderspalet vanaf de terrassen kunt bewonderen. Wandelen, fietsen en wijnproeven zijn dan het devies. De rivier de Cèze staat een stuk hoger dan in de zomer, een wandeling door de Gorges les Concluses en een bezoek aan de Cascade de Sautadet zijn aan te raden.  

Meer foto's

Bezoekers zullen ontspannen genieten in de schaduw van de 300 jaar oude platanen, dwalend door de vredige steegjes langs het water, de kerk en poort, zichzelf opfrissend bij de bron of bij de bronzen kikker van de dorpswasplaats. Er zijn diverse wandelingen en fietsroutes voor hen die van sport en natuur houden. Goudargues kent een actief dorpsleven. Bezoekers kunnen rondslenteren of op koopjes jagen op de vlooienmarkt die regelmatig op het dorpsplein wordt gehouden. Leuk zijn ook de plaatselijke producten die je op de ambachtelijke markten kunt vinden. Vanzelfsprekend kunt u in Goudargues terecht voor al uw boodschappen, restaurantjes, terrasjes, arts, tandarts en postzaken. Er is een geldautomaat. Aan het begin van het dorp zit de regionale VVV (Maison de Val de Cèze).   

Historie: In het jaar 800, na de Romeinse bezetting, is een Benedictijns klooster gesticht nabij de brug van Gordanicus. In de 12e eeuw ontstond het dorp eromheen, en bouwde men de kerk en de wasplaats rond de bron.